PORTABLE MEDICAL IMAGING

ΔΙΚΤΥΟ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

 

Η PORTABLE MEDICAL IMAGING αποτελεί ένα νέο δίκτυο ιατρών ακτινολόγων, οι οποίοι παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες στον χώρο του ασθενούς (οικία, γηροκομία, κέντρα αποκατάστασης κ.ά.).

Σκοπός του δικτύου είναι η άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών και η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Οι ιατροί μέσω της τελευταίας τεχνολογίας φορητών υπερηχογραφικών μηχανημάτων, πηγαίνουν στον τόπο διαμονής του ενδιαφερόμενου προς υπερηχογράφημα (είτε είναι ασθενής, είτε κάποιος που ενδιαφέρεται για ένα απλό υπερηχογραφικό έλεγχο).

Σε τι όμως ωφελεί αυτός ο τρόπος εξέτασης και ποια η διαφορά από το να γίνει σε ένα ιατρείο ή νοσοκομείο;

Ο τρόπος αυτός εξέτασης ωφελεί τον ασθενή ή τον ενδιαφερόμενο στα εξής:

 • Η εξέταση γίνεται στον τόπο διαμονής του ενδιαφερόμενου και συγκεκριμένα στο κρεβάτι του. Παράγοντας πολύ σημαντικός τόσο για την ψυχολογία του όσο και για την ταλαιπωρία που θα υποστεί για να πάει σε ένα ιδιωτικό ιατρείο και πόσο μάλλον σε ένα δημόσιο νοσοκομείο.
 • Σε περίπτωση ενός ασθενούς με χρόνια κινητικά προβλήματα, η εκτέλεση της υπερηχογραφικής εξέτασης στον χώρο του αποτελεί διευκόλυνση τόσο για τον ίδιο όσο και τους οικείους του, αφού ο ίδιος δεν θα ταλαιπωρηθεί τόσο κατά τη μεταφορά του με το ασθενοφόρο όσο και κατά την αναμονή του για την πραγματοποίηση της εξέτασης σε ένα νοσοκομείο. Στην περίπτωση αυτή η ταλαιπωρία των συνοδών ίσως είναι μεγαλύτερη από του ασθενούς.
 • Είναι γεγονός ότι στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βρίσκεται η χώρα μας, οποιοδήποτε παραπάνω κόστος είναι σημαντικό για κάθε οικογένεια. Ας αναλογιστούμε ότι για να πραγματοποιηθεί ένας υπέρηχος σε ένα νοσοκομείο ή σε ένα ιδιωτικό ιατρείο ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να επιβαρυνθεί εκτός από το κόστος της εξέτασης και το κόστος της μεταφοράς. Στην περίπτωση του κατ’ οίκον υπερηχογραφήματος, ο ασθενής δεν επιβαρύνεται με οποιοδήποτε κόστος μεταφοράς αλλά και σωματικής κόπωσης.
 • Όσον αφορά την ποιότητα της εξέτασης δεν διαφέρει καθόλου από την εξέταση που πραγματοποιείται σε ένα ιατρείο ή νοσοκομείο, αφού οι φορητοί υπερηχογράφοι είναι κατασκευασμένοι με τα πιο σύγχρονα λογισμικά προγράμματα που υπάρχουν, έτσι ώστε να υπάρχει ακρίβεια στο απεικονιζόμενο σημείο με υψηλού βαθμού ανάλυση εικόνας.

 

ΣΚΟΠΟΣ:

Ο σκοπός της PORTABLE MEDICAL IMAGING είναι να ενισχύσει την πρωτοβάθμια περίθαλψη και να δώσει την δυνατότητα στον οικογενειακό ή επιβλέπων ιατρό να δουλέψει στον χώρο του ασθενούς με τον ίδιο τρόπο που θα δούλευε κάποιος ιατρός σε νοσοκομείο, εάν βέβαια ο ασθενής δεν χρήζει νοσοκομειακής περίθαλψης.

Είναι γεγονός ότι η πρωτοβάθμια περίθαλψη στην Ελλάδα είναι υποβαθμισμένη και γι’ αυτό το λόγο οι ασθενείς ακόμα και για έναν απλό έλεγχο καταφεύγουν στα δημόσια νοσοκομεία. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται τεράστιες λίστες αναμονής για μια εξέταση, γεγονός που επιβαρύνει την κατάσταση του ασθενούς αυξάνοντας έτσι την ταλαιπωρία τόσο του ιδίου όσο και των συγγενών του. Μέσω του δικτύου μας και με τη συνεργασία ιατρών των περισσότερων ειδικοτήτων ο ασθενής μπορεί να απευθυνθεί σε εμάς και να τον κατευθύνουμε μέχρι την αποθεραπεία του.

Μέσω της ιστοσελίδας μας ο ασθενής μπορεί να ρωτάει για ότι θέμα υγείας τον απασχολεί λαμβάνοντας άμεσα απάντηση από εξειδικευμένο ιατρό, ανάλογα με το πρόβλημά του. Επίσης μπορεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να κλείνει ραντεβού για εξέταση.

Στο δίκτυο της PORTABLE MEDICAL IMAGING ο ασθενής μπορεί να απευθυνθεί για κάθε υπερηχογραφικό έλεγχο και σε παθολογικές καταστάσεις να κατευθυνθεί στις ανάλογες ειδικότητες μέσω των ιατρών του δικτύου.

ΣΤΟΧΟΣ:

Ο στόχος της PORTABLE MEDICAL IMAGING είναι να κάνει γνωστή την πραγματοποίηση της υπερηχογραφικής εξέτασης στο τόπο και τον χώρο του ενδιαφερόμενου όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ:

Η PORTABLE MEDICAL IMAGING εκτός από τον υπερηχογραφικό έλεγχο στον χώρο του ασθενούς μπορεί να πραγματοποιεί τα εξής:

Αιματολογικές εξετάσεις με την επίσκεψη στον χώρο του ασθενούς εξειδικευμένης παρασκευάστριας, για την πραγματοποίηση της αιμοληψίας.

Κατ’ οίκον ακτινογραφίες εάν αυτό είναι αναγκαίο.

Ιατρό όλων των ειδικοτήτων σε κατ’ οίκον επίσκεψη που ο ενδιαφερόμενος θα τον καλεί βρίσκοντας τα στοιχεία του από την ιστοσελίδα της PMI στην κατηγορία

Συνεργασία με ιατρούς του ΕΣΥ σε περίπτωση νοσηλείας του ασθενούς σε δημόσιο νοσοκομείο.

Συνεργασία με διαγνωστικά κέντρα στο νομό Αττικής.

Συνεργασία με ιδιωτικά ασθενοφόρα σε περίπτωση ανάγκης.

Επίσης μέσα από την ιστοσελίδα της PORTABLE MEDICAL IMAGING ( pmi-medical.gr) μπορείτε να βρείτε τηλέφωνα και διευθύνσεις ιατρών όλων των ειδικοτήτων και να περιηγηθείτε μέσω φωτογραφιών στο χώρο των ιατρείων τους.

Κάθε ιατρός ή εταιρεία ιατρικού ενδιαφέροντος μπορεί να διαφημιστεί μέσω της ιστοσελίδας μας επιλέγοντας την τοποθεσία

Κάθε ιατρός ο οποίος θέλει να δημοσιεύσει κάποιο άρθρο, ενδιαφέρον περιστατικό ή κάποια έρευνα και εφόσον είναι μέλος της PMI μπορεί να το δημοσιεύσει στη βιβλιοθήκη της ιστοσελίδας χωρίς κανένα επιπλέον κόστος.

Όλοι οι φοιτητές των ανάλογων ειδικοτήτων μπορούν να επισκέπτονται την βιβλιοθήκη της ιστοσελίδας για να ενημερώνονται από αναρτημένες δημοσιεύσεις που μπορεί να τους φανούν χρήσιμες για την πρόοδό τους.

ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ:

ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ:

 • Άνω κοιλίας
 • Κάτω κοιλίας
 • Θυρεοειδούς
 • Προστάτη-Ουροδόχου κύστεως
 • Μυοσκελετικό
 • Μαλακών μορίων
 • Υπερηβικό υπερηχογράφημα μήτρας-Ωοθηκών
 • Κάθε όργανο ξεχωριστά

TRIPLEX:

 • Καρωτίδων
 • Αρτηριών άνω άκρου
 • Φλεβών άνω άκρου
 • Αρτηριών κάτω άκρου
 • Φλεβών κάτω άκρου
 • Έλεγχος Fistulas σε αιμοκαθερόμενους ασθενείς

Ποιά τα πλεονεκτήματα του κάθε ιατρού να γίνει μέλος της PMI;

 • Μέσω της PMI ο ιατρός έχει την δυνατότητα να διαφημίσει τόσο το Ιατρείο του όσο και της παροχές που προσφέρει στον ασθενή, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.
 • Με το να γίνει μέλος της PMI o εκάστοτε ιατρός γίνεται συνεργάτης με τα υπόλοιπα μέλη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να συνεργάζονται οι ιατροί μεταξύ τους για την καλύτερη διεκπεραίωση των περιστατικών.
 • Όταν οι ιατροί ακτινοδιαγνώστες βρίσκουν κάποια παθολογία μέσω των φορητών υπερήχων ή ακτινογραφιών μπορούν να προτείνουν στον ασθενή, τον ιατρό ο οποίος θα τους αναλάβει (εφόσον οι ασθενείς δεν έχουν κάποιον δικό τους θεράποντα ιατρό) και ο οποίος θα βρίσκεται κοντά στην περιοχή όπου διαμένουν.
 • Επίσης όταν κάποιος ιατρός του δικτύου θέλει να κάνει κάποια δημοσίευση μπορεί μέσω της ιστοσελίδας να την αναρτήσει χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.
 • Αν κάποιος ιατρός μέλος θέλει να κάνει κάποιο συνέδριο ή ημερίδα μπορεί να το αναθέσει στο τμήμα διοργάνωσης συνεδρίων της PMI.